به گزارش خبرنگار مهر در ابتدای این نشست جمال شورجه؛ کارگردان فیلم گفت: واژه 33 روز برای تمامی کسانی که با فرهنگ مقاومت و دفاع در لبنان مانوس هستند، آشناست وبه همین دلیل این نام برای این فیلم انتخاب شد.
وی افزود: طبق فیلمنامه اولیه علی دادرس، نام فیلم جنوب آسمانی بود،اما پس از پایان مراحل ابتدایی ساخت فیلم، با مشورت معاونت سینمایی و جمعی دیگر از فعالان سینمایی در نهایت نام 33 روز برای این فیلم برگزیده شد. در این فیلم ما با حوادث و اتفاقات بسیاری مهمی مواجه بودیم که در لبنان طی جنگ 33 روزه اتفاق افتاد و هر یک از این اتفاقات قابلیت تبدیل به فیلمنامه مجزا برای تولید یک سریال را داشت.
شورجه با اشاره به این که تلاش گروه بر این بوده که با ارایه یک راهکار خاص و محدود کردن تعداد بازیگران، تمام اتفاقات در قالب یک داستان واحد به تصویر کشیده است گفت: ما قصد ساخت یک فیلم صرفا تبلیغاتی را نداشتیم و به همین علت به جنبههای درام و ملودرام اثر بیشترتاکید کردیم و از ریشههای قهرمانپروری که در سینمای هالیوود رایج است، پرهیز کرده و تلاش کردیم خود را به واقعگرایی نزدیکتر سازیم.
وی با اشاره به شرایط فعالیت سینمایی در کشور لبنان، گفت: امکانات ساخت فیلم به خصوص امکانات سخت افزاری در کشور لبنان بسیار غنی است، به همین خاطر بسیاری از کشورها از این موقعیت برای ساخت فیلمهای خود استفاده می کنند اما تولیدات سینمایی خود لبنان بسیار کم است.
این کارگردان درباره مشکلات ساخت فیلم 33 روز در کشور لبنان گفت: کار با بازیگران عرب زبان که با فرهنگ ایرانی آشنایی چندای نداشتند بسیار سخت بود، چرا که انتقال مفاهیم مورد نظر ما به این بازیگران زمان بسیاری از گروه میگرفت.
علی دادرس نیز که به عنوان فیلمنامهنویس در این نشست حاضر بود، درخصوص انتخاب نام 33 روز برای فیلم، گفت: در نگاه اول با انتخاب این نامبرای فیلم موافق نبودم، چرا که معتقدم فیلم متعلق به نویسنده و کارگردان است، اما از انتخاب این نام نیز ناراضی نیستم، ولی همچنان عنوان جنوب آسمانی را برای فیلم بیشتر میپسندم.
وی با اشاره به اینکه فیلمنامه 33 روز حاصل همفکری یک جمع است، افزود: به رغم فضای مستندگونه فیلم که روایتگر یک داستان واقعی است، فیلمنامه ارزشهای خود را در روایت و داستان پردازی، حفظ کرده و مجموعهای از داستانها را با هم پی میگیرد.
نظر شما